Γεννήθηκε στον Κονισκό Τρικάλων το 1955. Το 1973 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκηςκαι απεφοίτησε το 1979.To 1988 αναγορεύτηκε διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. τίτλος της διδακτορικής διατριβής ήταν : «Συμβολή στη μελέτη της συντηρητικής και χειρουργικής θεραπείας του εγκολεασμού του εντέρου στα παιδιά».Το 1990 έλαβε τον τίτλο του Χειρουργού Παίδων (Παιδοχειρουργού).
Το 1990 εκλέγεται μέλος ΔΕΠ στη Φυσιολογία της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Διδάσκει όλα τα κεφάλαια της Φυσιολογίας στους φοιτητές της σχολής επιστημών υγείας του Α.Π.Θ. (Ιατρική σχολή –  Στρατιωτική Ιατρική Σχολή – Οδοντιατρική και Φαρμακευτική σχολή). Τον Μάρτιο του 2005 εξελέγη στη θέση του Αναπληρωτή καθηγητή της φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. 

Είναι υπεύθυνος του μαθήματος Φυσιολογίας και βιοχημείας της άσκησης της Ιατρικής σχολής Α.Π.Θ. και υπεύθυνος της Φυσιολογίας για τους φοιτητές της φαρμακευτικής σχολής.

Έχει συγγράψει δύο βιβλία. Ένα με τίτλο «η Φυσιολογία της βάδισης» και ένα με τίτλο «Σημειώσεις της Φυσιολογίας του αίματος και βασικές αρχές της αιμοδοσίας». Συμμετείχε στην έκδοση σημειώσεων Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας και Φυσιολογίας και βιοχημείας της άσκησης για τους φοιτητές της Ιατρικής και της Οδοντιατρικής του Α.Π.Θ . Συμμετείχε στην έκδοση πολυμεσικού (multimedia) οδηγού για ποντοπόρα πλοία στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος (mermaid), έχει συμμετάσχει με περισσότερες από 100 (εκατό) ερευνητικές εργασίες – ανακοινώσεις σε Ιατρικά συνέδρια, Ελληνικά και Διεθνή.  Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε Ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά.

 Συμμετείχε στα μετεκπαιδευτικά μαθήματα της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. ΠΡΟΜΕΣΙ και ΠΡΟΜΕΣΙΠ από το 1995 μέχρι το 2005 διδάσκοντας το μάθημα «ρομποτική-ανάλυση της βάδισης» και από το 2004 στα μετεκπαιδευτικά μαθήματα της Χειρουργικής διδάσκοντας το μάθημα «ενεργειακή ισορροπία του ανθρώπινου οργανισμού και της διδασκαλίας των ειδικευομένων Παιδιάτρων των Πανεπιστημιακών Κλινικών του ΑΧΕΠΑ με θέμα «Οι χειρουργικές επεμβάσεις στα παιδιά και ο κατάλληλος χρόνος επέμβασης».

Συνεργασίες

Συνεργασία με Ιδιωτικές Κλινικές

 :

  • Κυανούς Σταυρός (ΕUROMEDICA), δίπλα στις Φοιτητικές Εστίες, τηλ 2310 966100
  • Αγιος Λουκάς (Πανόραμα), τηλ 2310 380000
  • Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο,τηλ 2310 400000
  • Γενική Κλινική, Λυσ. Σαραφιανός (Ιουστινιανού), τηλ 2310 267021